İŞKUR geçen yıl 1,25 milyon kişinin istihdamına aracılık etti.

İŞKUR geçen yıl 1,25 milyon kişinin istihdamına aracılık etti.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, kurumun, geçen yıl 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık ettiğini bildirdi.

Uzunkaya, İŞKUR Nevşehir Müdürlüğünce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) düzenlenen "İŞKUR kampüste" programına katılmak üzere kente geldi. NEVÜ yerleşkesindeki İŞKUR İrtibat Bürosu'nun açılış kurdelesini, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Aynı alanda bulunan NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programa katılan Uzunkaya, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne İŞKUR'un çok daha fayda sağlayıcı bir kurum haline geldiğini belirtti.

İstihdam hedefini her yıl artırarak devam eden kurumun ortaya koyduğu başarının tesadüf olmadığını dile getiren Uzunkaya, iş gücü açısından başarılı ülkelerin yaptığı çalışmaları Türkiye'de hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydetti.

“Alpa Danışmanlık İnsan Kaynakları Özel İstihdam Aracılık Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. ; Özel İstihdam Bürosu olarak Türkiye İş Kurumu’nun 03.08.2008 tarih ve 303 numaralı izin belgesi ile faaliyetlerine başlamış olup, 08.07.2023 tarih ve 303 numaralı izin belgesi ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınması ve menfaat temin edilmesi yasaktır."


“Şikayetleriniz için İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kadıköy Hizmet Merkezine başvurabilirsiniz.

Adres: Eğitim Mah. 1.Açıkgöz Sk. No:34 Kadıköy/İstanbul

Telefon: 0216 418 34 55-57